Η εταιρία

Η Σκέμπερης Α.Ε. δραστηριοποιείται στην εμπορία και διανομή χημικών και πρώτων υλών. Επίσης μεγάλο κομμάτι της δραστηριότητάς της καλύπτεται από την παραγωγή compounds και masterbatches καθώς και άλλων ενδιάμεσων ημιτελών προϊόντων πλαστικού. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1993 και εξελίχθηκε στη σημερινή της νομική μορφή το 2000. Το 2006 η Σκέμπερης ΑΕ έγινε ο μοναδικός διανομέας της Lyondell Basell Polyolefins για την Ελλάδα και διανομέας για την Αλβανία, την Π.Γ.Δ.Μ. και το Κοσυφοπέδιο. Επίσης το 2015 η Σκέμπερης ΑΕ έγινε διανομέας της Lyondell Basell Polyolefins για την Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία καθώς επίσης και για την Ιταλία για τα Wire & Cable grades. Από το 2014 η Σκεμπέρης Α.Ε. είναι ο διανομέας της SABIC Innovative Plastics στην Ελλάδα, Κύπρο, F.Y.R.O.M. και Αλβανία. Επίσης η Σκέμπερης Α.Ε. δραστηριοποιείται στη διανομή PVC από τη Mitsui και από τη Shinetsu καθώς και πρόσθετων από τη Kaneka. Το εύρος των δραστηριοτήτων της Σκέμπερης Α.Ε. επεκτάθηκε με τη δημιουργία καινούριας μονάδας για την παραγωγή masterbatch (μαύρο, άσπρο και έγχρωμων), compounds και filled masterbatches.

skeberis_1Το κέντρο των δραστηριοτήτων της Σκέμπερης Α.Ε. βρίσκεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου, έκτασης 25.6 στρεμμάτων με 10.000 τ.μ. στεγασμένο αποθηκευτικό χώρο. Η έδρα της Σκέμπερης Α.Ε. βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες και συνεπώς κοντά στις αναπτυσσόμενες αγορές των Βαλκανίων. Στην έδρα της Σκέμπερης Α.Ε. λειτουργούν γραμμές συσκευασίας και σιλό. Οι αποθηκευτικοί χώροι βρίσκονται υπό το καθεστώς τελωνιακής αποθήκης, είτε για χρήση της Σκέμπερης Α.Ε. ή για χρήση από τρίτους. Οι συνεργάτες μας έχουν μεγάλη εμπειρία στη συνεργασία με πολυεθνικές εταιρίες και ακολουθούν όλους τους κανόνες ασφαλείας. Επίσης η Σκέμπερης Α.Ε. διατηρεί εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο Αττικής για την εξυπηρέτηση των πελατών της στη νότια Ελλάδα και επίσης έχει αποθήκες στα Σκόπια, στη Σερβία και στην Κωνσταντινούπολη. Το δίκτυο των θυγατρικών εταιρειών προσφέρει τη δημιουργία υπεραξιών ανάπτυξης σε νέες δυναμικές αγορές.

Οι εγκαταστάσεις της Σκέμπερης Α.Ε. στον Ασπρόπυργο βρίσκονται σε οικόπεδο έκτασης 10 στρεμμάτων με 4.000τ.μ. στεγασμένο αποθηκευτικό χώρο. Οι αποθήκες βρίσκονται στο Θριάσιο, κοντά στις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του ΟΣΕ και επίσης είναι πολύ κοντά στο λιμάνι του Ικονίου, στον Πειραιά.

Η Σκέμπερης Α.Ε. έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001 για τις διαστηριότητες εμπορία και διανομή πρώτων υλών πλαστικών, παραγωγή και σχεδιασμό πλαστικών μιγμάτων και ανακύκλωση πλαστικών συσκευασίας. Επίσης, η Σκέμπερης Α.Ε. έχει πιστοποιηθεί κατά το πρότυπο SQAS.

Κύριος στόχος της Σκέμπερης Α.Ε. είναι η αποτελεσματική διάθεση πρώτων υλών στις αντίστοιχες παραγωγικές μονάδες. Με τη χρήση των υλικών μας στους αποθηκευτικούς χώρους της Σκέμπερης Α.Ε. μπορούμε να εγγυηθούμε την άμεση διανομή υψηλής ποιότητας υλικών ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών μας σε ποιότητα και σε ποικιλία.

skeberis_3